Diensten

bomen rooien

Bomen rooien

Staat een boom in de weg, is hij te groot geworden of ziek? Wij zijn specialist in het rooien van bomen, ook wel bekend als bomen kappen. Daardoor kunnen wij snel en vakkundig gehele bomen, inclusief wortels verwijderen. De grond wordt daarna netjes gelijk gemaakt om eventueel gebruikt te kunnen worden.

bosdunning

Bosdunning

Als er te veel bomen op een klein oppervlakte staan, bijvoorbeeld op een boomsingel, kan het wenselijk zijn om uitdunning toe te passen. Hierbij halen wij dan een aantal of een gehele strook bomen weg. Door uitdunning blijft het bos gezond. Wij beoordelen het bos en weten precies welke bomen er het beste verwijderd kunnen worden.

bomen_snoeien

Bomen snoeien

Bomen en bossen hebben onderhoud nodig om gezond en mooi te blijven. Sommige bomen worden te groot of moeten in vorm gehouden worden. Wij kunnen (dode) takken of delen ervan verwijderen. Met ons speciale gereedschap voor bomen snoeien kunnen wij zelfs bomen met een hoogte van 18 meter snoeien.

stormschade

Stormschade

Is er een boom omgevallen door een storm? Dan wilt u dat natuurlijk snel opgeruimd hebben. Wij kunnen helpen bij het verwijderen van deze boom (of bomen). Met onze kraan-zaagkop combinatie is de klus vaak snel geklaard. In geval van stormschade zijn wij 24/7 bereikbaar om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

stobbe frezen

Stobben frezen

Na het omzagen en verwerken van een boom blijft de stobbe (de boomstronk/wortels) over. Ook deze kan door ons weggewerkt worden met behulp van onze speciale freesmachine. Voor moeilijk bereikbare stobben hebben wij een kleine freesmachine tot onze beschikking. De stobbe frezen is iets waar wij regelmatig doen. 

Coniferen verwijderen

Wilt u coniferen verwijderen om ruimte te maken voor iets nieuws? Wij kunnen u helpen. Wij hebben het benodigde gereedschap en kunnen deze klus goed en efficiënt uitvoeren. Ook zorgen wij voor het afvoeren van de verwijderde coniferen zodat u er geen omkijken naar heeft. 

takken versnipperen

Takken versnipperen

Bij de verwerking van een omgezaagde boom kunnen wij de takken meteen versnipperen en/of de takken afvoeren. Op deze manier wordt het werkterrein meteen netjes achtergelaten en heeft u er geen omkijken naar. 

onderhoudsplan bos

Onderhoudsplan

Samen met de bos- of perceeleigenaar stellen wij een onderhoudsplan op om het bos tot in lengte van jaren gezond te houden. In dit onderhoudsplan staan alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om het bos gezond te houden. Van plan tot uitvoer, wij verzorgen het voor u.

houttransport

Transport

Rondhouttransport is iets wat wij al jaren doen. Noem ons gerust een ervaren specialist. Wij beschikken over een grote rondhouttransport combinatie en kunnen zo grote partijen vervoeren door heel Nederland, België en Duitsland. Het laden van rondhout in zeecontainers behoort ook tot de mogelijkheden.


Ook andere soorten hout (bijvoorbeeld spoorbielzen, takken en houtsnippers) kunnen wij gemakkelijk vervoeren met onze vrachtwagencombinatie. De vrachtwagen is gemakkelijk om te bouwen tot rondhouttransport combinatie of containercombinatie. Hierdoor kunnen we snel en efficiënt bermgras en hekkelspecie opruimen en bijvoorbeeld transporteren naar de compostering.

houtverkoop

Houtverkoop

Wij verwerken het verkregen hout in onze eigen houtzagerij binnen onze werkplaats. Dit hout verkopen wij veelal voor gebruik als brandhout, de bouw van een blokhut, voor de bouw van een tuinhuis of een schutting. Het hout kan op maat gezaagd worden. Wij bieden hout aan van de eik, lariks, douglas, fijnspar, etc. in de volgende vormen:


·         brandhout op stam

·         fijn bezaagd hout

·         planken

·         schaaldelen

·         balken